Dragi prijatelji, partneri….

Sa svima Vama otvorenog srca želimo da podelimo kako se rodila Hanina Nada. Pre više od pet godine kada smo se prvi put suočili sa vešću da naša kćerka ima autizam, prošli smo puno toga. Sa nekima od Vas smo podelili naše strahove, brigu, bol ali i sve one male i veće pobede.

Avgust 2007 godine je u potpunosti promenio naš život. Sa nepune tri godine Hana je bila neobična devojčica. Birala je da bude sama, da se igra sa nečim što nije ni ličilo na igračke i iako je mogla da govori, opet je birala da ne komunicira. Na sveopšte iznenađenje reč autizam se tog toplog leta ušunjala u naš dom, našu porodicu i naš život. Preko noći smo postali deo jedne velike porodice, koja nije bila povezana ni rodbinskim vezama, ni bojom kože, ni jezikom već invaliditetom.
Mi i milioni drugih po celom svetu smo ustajali, radili, živeli nadkriveni oblakom straha, neizvesnosti, tuge i skrhani pod teretom neispunjenih snova koje smo imalli za našu decu.

Iz dana u dan smo se porodično nosili sa izazovima koji invaliditet našeg deteta postavljao pred nas. Nekada bi na sve to gledali kao na nešto najdragocenije u životu, trudili se da se edukujemo što više, i da to primenimo u svakodnevnom životu, da podignemo i ohrabrimo obeshrabrene, slomljene..... A nekad bi jednostavno tugovali nad onim što nam je oduzeto i nećemo moći da iskusimo sa Hanom.
Poznati propovednik John Piper suočen sa rakom napisao je članak pod nazivom, “Ne mojte protraćiti svoj rak”, mi biramo da ne protraćimo svoju nevolju.

I tada se rodila nada za Hanu koju smo želeli da podelimo sa svima. U sklopu naše nevladine organizacije otpočeli smo sa projektom Hana’s hope- Hanina nada. Sa vizijom da pružimo podršku, nadu svakoj porodici suočenom sa invaliditetom, organizovali smo različite radionice, druženja, odmor za porodicu. U proteklih nekoliko godina bili smo u mogućnosti da dotaknemo i ohrabrimo više od 50 porodica iz različitih delova Srbije. Našu viziju su sa nama podelili na stotine volontera koji se već više godina prijavljuju da budu deo ovih druženja, služeći i voleći ovu divnu decu.


Za nas je ovo samo početak, hvala Vam na vašoj podršci, ohrabrenju....


Greg & Jelena Sivulka

Add Comment